Vyhlášený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se většinou pohybuje na území svých pražských restaurací, tentokrát zcela ovládl pro něj netradiční prostor. V hodinářství Koscom, patřící mezi největší obchody svého druhu v Evropě, pomohl uspořádat jedinečný večer. Při příležitosti odhalení spolupráce se slavnou švýcarskou značkou Perrelet připravil doposud nevídanou přehlídku jedinečné gastronomie. Volná degustace tvorby jeho jednotlivých restaurací imponovala více než stovce VIP hostů. Ti mohli ochutnat italské delikatesy v podání restaurace Divinis, moderní interpretaci středoevropské kuchyně reprezentované kuchaři Next Door by Imperial a českou klasiku z legendárního Café Imperial. Zdeněk Pohlreich sáhl po aviatikou ovlivněném modelu Perrelet Turbine Pilot. Jeho originální vzhled vychází z osvědčeného konceptu řady Turbine, se kterou sklízí švýcarská značka na českém trhu úspěch už od svého uvedení v roce 2011, tehdy ambasadory byli Miss World 2006 Táňa Kuchařová a zpěvák Jiří Korn.

Vlastně se jedná o systém centrálně uchycených lopatek z eloxovaného hliníku, které se otáčí při každém pohybu, výsledkem čehož je patrný průhled na plochu pod nimi. V tomto případě žádají o pozornost čtyři výrazná žlutočerná pole, jež mají asociovat výstražné barvy na námořních leteckých lodích. „Na první pohled mě zaujal neobyčejný tvar hodinek a dynamický pohyb lopatek pod sklíčkem. Pohybuji s v náročném prostředí kuchyně, kde je třeba robustní a spolehlivý model, který něco vydrží“ nechává se slyšet televizní hvězda. Tu aktuálně můžete vidět v nové zábavné show Zdeňkova akademie, o jejíž časomíru se právě Perrelet postaral a Koscom sponzoruje.

„Spolupráce s panem Zdeňkem Pohlreichem si nesmírně vážíme. Skvěle totiž vystihuje osobitost značky, která je stejně jako on svébytná a razí si vlastí cestu originálním přístupem. Jeho kreativní duch navíc přesně vypovídá o tom, kdo hodinky Perrelet nosí. Umělci, herci a vůbec nevšední osobnosti se silným sebevědomím.“ prozrazuje Karel Janeba, výhradní dovozce hodinek Perrelet a spolumajitel hodinářství Koscom.

O značce Perrelet

Jméno Perrelet prvně proslavil slavný švýcarský hodinář Abraham-Louis Perrelet koncem 18. století a to především tím, že vynalezl “automaty” tedy samonátah pro mechanické hodinky. Na francouzském královském dvoře jméno zazářilo znovu díky jeho vnukovi. Nyní svým unikátním přístupem k designu se značka dostala do hledáčku mnoha milovníků netradičních časomír. I když svými historickými invencemi pomohla k vývoji několika základních technologických řešení v nitru hodinek, její dnešní tvář je ryze moderní. Na svou historii totiž navazuje jinak než ostatní. Dynamika jí rozhodně nechybí, ostatně stejně jako kuráž vyrábět a navrhovat po svém.

O modelu Perrelet Turbine Pilot A1086/1A

samotné hodinky, kromě již zmíněné inspirace u turbíny tryskového motoru disponují poměrně masivním ocelovým pouzdrem s povrchovým černěním PVD technikou. V průměru dosahují impozantních 48 mm, což se projevuje také na šířce integrovaného kaučukového náramku. Hodinky jsou osazeny in-house strojkem Caliber P-331 s automatickým nátahem, který Abraham-Louis Perrelet patentoval už v roce 1777. To je koneckonců také datum založení privátní značky, které je vyznačené na safírovém sklíčku a je součástí loga. Výrazným prvkem těchto hodinek ovlivněných světem letectví je také luneta s designem kruhového leteckého navigačního pravítka. Nechybí také kroužek lemující číselník sloužící k minutovému odpočtu, který se ovládá vroubkovanou korunkou na pozici 3. Perrelet Turbine Pilot jsou zamýšlenou poctou světu letectví, jejž s hodinářstvím spojuje směs technického know-how, vášně, preciznosti a odvahy

O Zdeňku Pohlreichovi

Úspěšný podnikatel, moderátor, vydavatel knih, ale i nadšený sportovec je nepostradatelnou součástí týmu restaurací Cafe Imperial, Next Door by Imperial a Divinis. Po zahraniční zkušenosti se v roce 1993 vrátil do ČR, kde do roku 2007 pracoval jako šéfkuchař restaurací nejlepších pražských hotelů, které pod jeho taktovkou získaly mnohá ocenění. Mezi nejznámější patří restaurace Alcron v hotelu Radisson SAS. Od roku 2007 provozuje s obchodním partnerem Lukášem Koubkem již legendární Cafe Imperial, ke kterému přidali v roce 2008 italskou restauraci Divinis a v 2016 české bistro Next Door by Imperial. Do portfolia restaurací patřila v letech 2011- 15 i zámecká restaurace Tribeca ve švýcarském Romanshornu a 2013 -16 pak japonská restaurace Yamato. V polovině října vyjde nová kniha Kulinárium, již 18.titul Z.Pohlreicha od roku 2008, kdy vstoupil do vod českého showbusinessu pořadem Ano, šéfe. Sledovanost tohoto i následujících pořadů (Rozpal to, šéfe/Šéf na grilu/Vařte jako šéf/Už dost,šéfe), se od počátku drží na nejvyšší úrovni. Zdeněk Pohlreich je rozhodně nejvýraznější osobností české kulinářské scény posledních let.